top of page

Οι Χρήσιμοι Νεκροί της Γάζας διεθνώς


Φτγρ. παλαιότερης συνάντησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια


ΦΡΙΚΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ συνεχίζεται τρίτη εβδομάδα στην ακόρεστη αίματος γη της Παλαιστίνης. Μακελειό το οποίο ουδόλως αποκρύπτει αλλά σκοπίμως επιζητεί και απειλεί την πυροδότηση γενικότερης πολεμικής σύρραξης στη Μέση Ανατολή. Σε τέτοιες διαστάσεις που, μαζί με τη συνεχιζόμενη από 24.2.2022 ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, διογκώνουν, και με πανισλαμιστικό πλέον φανατισμό, τα προμηνύματα επικρεμάμενου Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα διαπραττόμενα που απειλητικώς συν-στοιβάζονται προστιθέμενα στον πλανήτη, μοιάζουν όμοια και παραπλήσια με τα αίτια που προκάλεσαν τον 27ετή Πελοποννησιακό Πόλεμο 431-404 προ Χριστού, τα οποία ευκρινώς ανέδειξε στην Ξυγγραφή του ο αειθαλούς επιστημονικής εγκυρότητας πρόγονός μας ο Θουκυδίδης...


ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ προκάλεσε σκοπίμως η ισλαμιστική Χαμάς («Ζηλωτής Ήρωας του Ισλάμ» σημαίνει τ’ όνομα). Της από δεκαετίες καταδικασμένης σε απάνθρωπη αθλιότητα υπό ισραηλινό αποκλεισμό Γάζας. Με την επιδεικτική προβολή της ανελέητης σφαγής και ομηρείας αμάχων γυναικοπαίδων του Ισραήλ της 7ης Οκτωβρίου.


- Διέπραξε προσχεδιασμένη την σφαγή η Χαμάς. Με την 1000% βεβαιότητα ότι θα προκαλέσει την φοβερότερων αντιποίνων φονικότερη αντίδραση των Ισραηλινών.


- Ώστε ευθύς αμέσως να παραγάγει τη γενικότερη εκτράχυνση και επικινδυνότερη ανάφλεξη στην περιοχή και διεθνώς.


- Σε ήδη στοιβαγμένες από χρόνια και διαρκώς διογκούμενες εκεί πυριτιδαποθήκες. Με υπαρκτό επί τόπου και τον κίνδυνο χρήσης πυρηνικών όπλων.


ΓΝΩΡΙΜΗ από παλιά μέθοδος, η θεωρία των «Χρήσιμων Νεκρών».

Την είχε εισαγάγει εμπράκτως από το 1957 στην αγγλοκρατούμενη κι επαναστατημένη τότε για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και Ένωση με την Ελλάδα Κύπρο, ο εισαγγελέας των Εγγλέζων αποικιοκρατών κι επικεφαλής τότε της τουρκικής τρομοκρατικής ΤΜΤ Ραούφ Ντενκτάς. Και την εξηγούσε προσωπικά στους συγγενείς φονευθέντων «συμμαχητών» του, καθώς τα εξιστόρησε στο βιβλίο του «Η άνοδος του Ντενκτάς στην κορυφή» (εκδόσεις «Αρχείο» 2001) ο διατελέσας μέλος της ΤΜΤ και μετέπειτα αντι-ντενκτασικός δάσκαλος Αρίφ Χασάν Ταχσίν. Καταγεγραμμένα και στο βιβλίο «Αιματηρή αλήθεια - Bloody truth» 2009.


Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ των Χρήσιμων Νεκρών Ισραηλινών, χρησιμοποιήθηκε τώρα από την Χαμάς. Για να προκαλέσει πρώτα τη βίαιη φονική αντίδραση του Ισραήλ. Και, πάραυτα, με τους Χρήσιμους Νεκρούς Παλαιστινίους, τον ξεσηκωμό των Ισλαμιστών στις γειτονικές χώρες και σ’ όλο τον κόσμο:


Ο ΠΥΡΑΥΛΟΣ που έπληξε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου το νοσοκομείο Αλ Άχλι στη Γάζα και τα παιδιά που θανάτωσε, υπήρξαν, μέχρι την ώρα που πληκτρολογείται αυτό το άρθρο, οι νέοι «Πιό Χρήσιμοι Νεκροί». Για να ξεσηκωθεί ο αραβικός κόσμος και να αναγκάσει τις κυβερνήσεις του να στραφούν εμπράκτως κατά του Ισραήλ. Να αφιονιστούν ταυτόχρονα οι όπου γης ισλαμιστές εναντίον όχι μόνο του Ισραήλ αλλά και πάλιν κατά της Δύσης, των ΗΠΑ και της Ευρώπης.


ΑΝΤΙΔΥΤΙΚΟΣ πολεμικός οίστρος, με αιμοβόρες διαθέσεις, εκτινάσσεται στα ύψη αυτές τις μέρες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι φανατισμένες στο έπακρον διαδηλώσεις στην Τουρκία. Όπου μάλιστα, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, στον όγκο των ισλαμιστών διαδηλωτών συμμετείχαν με τα λάβαρά τους και οι Τούρκοι... κομμουνιστές. Όσοι απέμειναν από τις έκτοτε εξοντώσεις που διενεργούσε εναντίον τους ανέκαθεν το τουρκικό κράτος.


- Αυτό το «μικρογεγονός» στην Τουρκία αποτελεί, μάλλον, προϊόν κι ένδειξη του υπό τις περιστάσεις σχηματιζομένου αντιδυτικού άξονα Τουρκίας - Ρωσίας - Ιράν. Με τις Χαμάς, Χεζμπολάχ, Ισλαμική Τζιχάντ. Ο οποίος, με τους Χρήσιμους Νεκρούς στην Παλαιστίνη, στρέφεται εκστρατεύοντας κατά του Ισραήλ και των Δυτικών. Επιδιώκοντας την συστράτευση κι άλλων μουσουλμανικών χωρών. Εξαναγκαζομένων από την εσωτερική πίεση των δικών τους ισλαμικών κοινωνιών.


ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ είναι η επιδίωξη της Τουρκίας του Ερντογάν να αναγνωριστεί ως η ικανότερη για ηγέτιδα δύναμη του ισλαμικού κόσμου. Προς υλοποίηση της νεο-οθωμανικής της στρατηγικής στην περιοχή και παγκοσμίως. Τώρα πασιφανώς δοκιμάζει την νέα ευκαιρία:


- Ευχερώς οιστρηλατούμενου αντι-αμερικανισμού που της παρέχουν οι καθημερινώς αυξανόμενες διαστάσεις της πολεμικής ανάφλεξης που προκάλεσε με τον Ισραήλ, η ευνοούμενη του Ερντογάν Χαμάς της Λωρίδας της Γάζας.


- Ευκαιρία προστιθέμενη στον ρόλο που ήδη προσέφερε στην Τουρκία η εισβολή του Αζερμπαϊτζάν στο αρμενικό Αρτσάχ - Ναγκόρνο Καραμπάχ. Και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Και προηγουμένως ο εμφύλιος πόλεμος στη Λιβύη, ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, ο πόλεμος των τζιχαντιστών του ISIS στη Μεσοποταμία.


ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ εδώ πριν από την πραγματοποίηση της Διεθνούς Διάσκεψης του Καΐρου που συγκάλεσε, για την ρέουσα κρίση, η κυβέρνηση της Αιγύπτου για το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, είναι προβλέψιμη εν πολλοίς η στάση που θα δείξει κάθε μια από τις χώρες που προσκλήθηκαν: Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Ομάν, Ιράκ, Τουρκία, Αλγερία, Τυνησία, Μαρόκο, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάς, Κύπρος, Νορβηγία, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα και ο Γ.Γρ. του ΟΗΕ.


- Δεν μάθαμε αν προσκλήθηκε και το εχθρευόμενο την Αίγυπτο του Σίσι και εμπνευστής των εναντίον του «Αδελφών Μουσουλμάνων», χομεϊνικό Ιράν. Το οποίο σαφώς αυτοπροβάλεται στην παρούσα αιματοχυσία στηρίζοντας την πρωταγωνίστρια Χαμάς.


- Πιθανότερο είναι ότι, πέρα από τις εκατέρωθεν ρητορείες, δύσκολο είναι να προκύψει κάτι ουσιαστικό από τη Διεθνή Διάσκεψη του Καΐρου.


- Όμως, θα φανεί ενδεχομένως ο ρόλος που η Τουρκία θα διεκδικήσει και όσα θα μεθοδεύσει στο Κάιρο. Σε σύγκριση με όσα καθημερινά διακηρύσσει αφιονίζοντας το εσωτερικό και το εξωτερικό ισλαμικό της ακροατήριο. Υπό το πρίσμα πάντοτε της νεο-οθωμανικής της στρατηγικής (Βλέπε το «Το Στρατηγικό Βάθος - Η διεθνής θέση της Τουρκίας» του Αχμέτ Νταβούτογλου, μετάφραση Νικόλαος Ραπτόπουλος, επιστημονική επιμέλεια Νεοκλής Σαρρής, εκδόσεις Ποιότητα 2010).


ΕΚ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ: Η μαρτυρία της Τουρκοκύπριας δασκάλας Σεβίμ Ουλφέτ από τη Λευκωσία. Ο Ουλούς Ουλφέτ, αδελφός της δασκάλας, είχε σκοτωθεί στην Ομορφίτα στις 30 Αυγούστου 1957, μαζί με τους Μουσταφά Ερτάν, Κουμπιλάι Αλταϊλί και Ισμαήλ Μπέιογλου, από βόμβα της ΤΜΤ την οποία οι ίδιοι κατασκεύαζαν εναντίον των Ελλήνων της Κύπρου. Η δασκάλα βρέθηκε κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων της 27ης Ιανουαρίου 1958, σε κλινική, όπου συνάντησε τον Ραούφ Ντενκτάς: «Η κλινική είχε γεμίσει με τραυματίες και νεκρούς. Κάποια στιγμή είδα τον Ντενκτάς και του είπα: Για όνομα του Θεού, δώσε εντολή να σταματήσουν επιτέλους αυτοί οι σκοτωμοί. Κι εκείνος μου έδωσε την εξής απάντηση: Οι νεκροί αυτοί, μας είναι χρήσιμοι. Μ’ αυτούς θα κάνουμε να ακουστεί η φωνή μας στον κόσμο. Τότε γιατί δεν πεθαίνετε εσείς και ο δρ Κιουτσούκ; Θα ακουστεί καλύτερα η φωνή μας, του είπα». («Αιματηρή Αλήθεια - Bloody truth» σελ. 66, από το βιβλίο του Αρίφ Χασάν Ταχσίν «Η άνοδος του Ντενκτάς στην κορυφή»...

Λάζ.Α.Μαύρος 20.10.2023

bottom of page