top of page

ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 24.2.2022


ΜΗΠΩΣ οι εικόνες που μεταδίδονται σήμερα Πέμπτη 24η Φεβρουαρίου 2022 από την αρξάμενη τα χαράματα ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, θυμίζουν κάπως την αρξάμενη την 1η Σεπτεμβρίου 1939 εισβολή της Ναζιστικής Γερμανίας στην Πολωνία, που σηματοδότησε την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (1939-1945);
Η ΕΙΣΒΟΛΗ των Ναζιστικών δυνάμεων του Χίτλερ στην Πολωνία 1.9.1939 πραγματοποιήθηκε μετά την υπογραφή της Συμφωνίας Ρίμπεντροπ – Μολότωφ (υπουργών Εξωτερικών του Γ΄ Ράιχ και της ΕΣΣΔ αντιστοίχως), μεταξύ της Χιτλερικής Γερμανίας και της Σταλινικής Κομμουνιστικής Σοβιετικής Ένωσης.
Η ΕΙΣΒΟΛΗ των Σοβιετικών δυνάμεων του Στάλιν στην Πολωνία, από τα ανατολικά ξεκίνησε δεκαέξι μέρες μετά την έναρξη της γερμανικής εισβολής, στις 17.9.1939.
ΕΚΤΟΤΕ η 1η Σεπτεμβρίου 1939 καταγράφεται ως η ημερομηνία έναρξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου 1939-1945.
ΠΟΛΛΟΙ τα τελευταία χρόνια θεωρούν – τηρουμένων των αναλογιών – ότι ο Βαντιμίρ Πούτιν είναι ένας Νεο-Στάλιν της Ρωσίας.
- Όπως, αντιστοίχως, αναγορεύουν ως Νεο-Σουλτάνο τον Ερντογάν της Τουρκίας.
- Ένα από τα επιχειρήματά τους, βασίζεται στην εξόντωση και την φίμωση κάθε είδους δημοκρατικής αντιπολίτευσης στον Πούτιν της Ρωσίας. Μίας χώρας, η οποία, από την εποχή των τσάρων, κατόπιν των κομμουνιστών, από τον Λένιν έως τον Γκορπατσώφ, και των διαδόχων τους, δεν έζησε ποτέ σε πραγματικό δημοκρατικό πολίτευμα.
ΣΗΜΕΡΑ πάντως ο Νεο-Στάλιν της Ρωσίας δεν βρίσκει κάποιο Νεο-Χίτλερ στην Ευρώπη παρά μόνο τον Νεο-Σουλτάνο της Τουρκίας...

ΛΜ 24.2.2022

bottom of page