top of page

Προσάρτησης... χρονίζοντες εκβιασμοί Τούρκων κατακτητών.


"Κατοχική Τουρκία εξαφανίσου από την Κύπρο", γράφει η πινακίδα των γενναίων διαδηλωτριών της τουρκοκυπριακής μειονότητας στα σκλαβωμένα 1974-2022 από την Τουρκία (πιο προσαρτημένα και από την... Άγκυρα) ελληνικά εδάφη της Κύπρου.

ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΕΝΑ στην Τουρκία απ’ ό,τι η... ίδια η πρωτεύουσα της Τουρκίας, η Άγκυρα, είναι τα σκλαβωμένα από το 1974 βόρεια σκλαβωμένα από τον Αττίλα 1974 ελληνικά εδάφη της Κύπρου.

Ελέγχονται και κυριαρχούνται, τα σκλαβωμένα εδάφη, από περισσότερα τουρκικά στρατεύματα, ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο εδάφους, απ’ ό,τι η Άγκυρα ή οιαδήποτε άλλη επαρχία της Τουρκίας.

Εποικίζονται τα σκλαβωμένα εδάφη, μεθοδικά και διατεταγμένα, από τους εκ Τουρκίας σκοπίμως μεταφερόμενους τουρκικούς πληθυσμούς.
Σε βαθμό ώστε οι αισθανόμενοι ακόμη ως ξεχωριστής ταυτότητας Τουρκοκύπριοι, να αποτελούν πλέον την πληθυσμιακή μεινότητα στα εδάφη του τουρκικού κατοχικού ψευδοκράτους.

Σ Α Ρ Α Ν Τ Α ΟΚΤΩ χρόνια από την πολεμική κατάληψη των βορείων εδαφών της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής, 16η Αυγούστου 1974 και 39 χρόνια απ’ την αυτο-ανακήρυξη του υποτελούς στην Τουρκία παράνομου κατοχικού Ψευδοκράτους της τη 15η Νοεμβρίου 1983 στα σκλαβωμένα από τον Αττίλα ελληνικά εδάφη της Κύπρου,
Γ Ι Α Τ Ι , ΑΡΑΓΕ, η Τουρκία, σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, δεν προχώρησε στην πράξη επισημοποίησης τής ήδη συντελεσθείσας εμπράκτως έκτοτε Προσάρτησης των κατακτηθέντων κυπριακών εδαφών στην τουρκική επικράτεια;
– ΓΙΑ ΠΟΙΟ λόγο χρειάζεται η Τουρκία να παρουσιάζει τόσα χρόνια τα - πολύ πιο στρατοκρατούμενα κι απ’ την ίδια την πρωτεύουσά της - κυπριακά εδάφη, ως «ξεχωριστό» δήθεν «τουρκοκυπριακό κράτος»;
Α Π Α Ν Τ Η Σ Ε Ι Σ δίδει η, ομολογημένη και γραπτώς, ανέκαθεν τουρκική στρατηγική για την Κύπρο:
– Η Τουρκία ΔΕΝ αρκείται με την επιτευχθείσα διχοτόμηση.
– Η Τουρκία ΔΕΝ θέλει κι ούτε δέχεται «λύση» «δύο ανεξάρτητων κρατών» εν Κύπρω.
– Η Τουρκία ΔΕΝ δέχεται την παλαιότερα προβληθείσα «Διπλή Ένωση», των μεν βορείων εδαφών με την Τουρκία, των δε νοτίων με την Ελλάδα.
– ΔΙΟΤΙ : Στρατηγικός στόχος της Τουρκίας, μόνιμος, επίμονος, υπομονετικά μεθοδικός είναι: Ολόκληρη η Κύπρος...
Σ Υ Ν Τ Η Ρ Ε Ι ως «κόρην οφθαλμού» το στρατιωτικώς και παντοειδώς από 16.8.1974 ήδη προσαρτημένο στην επικράτειά της κυπριακό έδαφος και το επ’ αυτού κατοχικό της καθεστώς, με τη μορφή τού δήθεν «ανεξάρτητου τ/κ κράτους», ως «κοινοτικό», πολιτειακό, διπλωματικό και «ισοτίμως» συμμετέχον στις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ «διακοινοτικές» διαδικασίες επίλυσης, ΠΡΟΓΕΦΥΡΩΜΑ της, για την επίτευξη του πάγιου στόχου της τουρκικής στρατηγικής:
– ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙ από την ελληνική πλειονότητα τής νήσου την Κρατική Υπόσταση τής Κυπριακής Δημοκρατίας. Να την καταστήσει όντως Εκλιπούσα.
– ΚΑΙ ΝΑ την αντικαταστήσει από μια Συγκυριαρχούμενη Ισοτίμως από τους Τούρκους νέα Κρατική Υπόσταση, ενός Διζωνικού Συνεταιρισμού «Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας» (ΕΚΟ).
– ΩΣΤΕ Ν’ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ, μέσω των Συγκυρίαρχων τής ΕΚΟ Τουρκοκυπρίων, τον έλεγχο ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Κύπρου. Της κρατικής της υπόστασης. Της κυριαρχίας και της διεθνούς προσωπικότητάς της.
Λάζ.Α.Μαύρος 6.6.2022
bottom of page