top of page

Φοβούνται τον λαό κι εφευρίσκουν αορίστως... πολίτες


Έχει και... πλάκα η κουβέντα. Προβλήθηκαν κάτι βαρύγδουποι πρωτοσέλιδοι τίτλοι «ακούστε τους ΠΟΛΙΤΕΣ». Γενικώς, αορίστως και αφηρημένως.

- Χωρίς κανένα προσδιορισμό «ποιούς ΠΟΛΙΤΕΣ;», «πόσους ΠΟΛΙΤΕΣ;» ή και

- «πώς, με ποιό τρόπο και πού άραγε θα διατυπώσουν τις όποιες διαφορετικές αποφάσεις τους οι ΠΟΛΙΤΕΣ για να τους... ακούσουν;»

Τίποτε επ’ αυτού...

Εξ ίσου γενικώς και αορίστως, επιστρατεύεται και ο επίσης απροσδιόριστος ορισμός της «Κοινωνίας των Πολιτών». Η οποία, οποιαδήποτε και νάναι κάθε φορά - ουδέποτε αποτελεί μια... ομοούσια και αδιαίρετη οντότητα, ιδίως ομόγνωμη και προπάντων εκφραζόμενη με ομόφωνη μονολιθικότητα.

Ο όρος «Κοινωνία των Πολιτών» προφανώς επινοήθηκε παλαιότερα σε μία προσπάθεια διάκρισης - διαφορετικοποίησης - διαχωρισμού των πολιτών από τους πολιτικούς. Των πολιτών από τα κόμματα. Των πολιτών από τους κομματικούς, πολιτικούς και πολιτειακούς ηγέτες.

Έτσι και τώρα επιστρατεύθηκε η αναφορά σε «Κοινωνία των Πολιτών» την οποία υποτίθεται ότι «πρέπει να αφουγκραστούν οι ηγέτες» κατά πως προβλήθηκαν στον Τύπο οι σχετικές δηλώσεις της προσωπικής απεσταλμένης του Γ.Γρ. του ΟΗΕ Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, η οποία είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τους «δύο ηγέτες», δηλαδή τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη αφ’ ενός και τον επικεφαλής του παράνομου τουρκικού κατοχικού ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ αφ’ ετέρου, ως επίσης μίλησε η κυρία Ολγκίν και με ωρισμένους πολίτες που ενδιαφέρθηκαν να την συναντήσουν...

Γιατί λοιπόν προτάξαμε το «έχει και... πλάκα η κουβέντα»;

Διότι, προτού προλάβει να στεγνώσει το μελάνι που τυπώθηκαν οι προβληθέντες τίτλοι «Ακούστε τους Πολίτες» και «Να Αφουγκραστούν την Κοινωνία των Πολιτών», έσπευσαν οι ίδιοι προβολείς να ακυρώσουν και προδιαγράψουν την όποια προπτική αυθεντικής και δημοκρατικής απόφασης του Συνόλου των Πολιτών.

ΙΔΟΥ και τεκμηριωμένη η απόδειξη για του λόγου το ασφαλές:

- Χθες Κυριακή στο κύριο της θέμα η εφημερίδα «Πολίτης», η οποία τρεις μέρες νωρίτερα, την Πέμπτη, είχε προβάλει πηχυαίο το «Ακούστε τους πολίτες», έγραψε τα πεν-τα-κά-θα-ρα των μεθοδεύσεων:

«Κάποιοι υποστηρίζουν, με βάση και τη διεθνή εμπειρία, ότι μέσω των δημοψηφισμάτων οι λαοί δεν μπορούν να δώσουν λύσεις σε δύσκολα προβλήματα, αφού παρασύρονται από τους λαϊκιστές, οπαδούς των εύκολων προσεγγίσεων. Η πιο υπεύθυνη προσέγγιση, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, «θα ήταν η συμφωνία της λύσης να επικυρωθεί από τους εκλελεγμένους αντιπροσώπους των δύο κοινοτήτων». («Πολίτης» 12.5.2024 σελ.5).

Ποιοί είναι αυτοί οι «κάποιοι» που η γνώμη τους στην ΑΚΥΡΩΣΗ του λαού και στην προσβολή της δημοκρατικότητας των δημοψηφισμάτων, καθοδήγησε το δημοσίευμα και ποιοί είναι οι «πολιτικοί αναλυτές» που γνωμάτευσαν, δεν είχε την εντιμότητα να τους αναφέρει ονομαστικά η εφημερίδα στο εν λόγω κείμενό της, για το οποίο άλλωσε ουδείς ανέλαβε ευθαρσώς την υπευθυνότητα να το... υπογράψει καν με το ονοματεπώνυμό του...

Όπερ;

Λάζ.Α.Μαύρος 13.5.2024

55 views

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page