top of page

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: «Δεν συζητάμε ομοσπονδία» ΕΥΚΑΙΡΙΑ: Επιτέλους να σχεδιάσουμε οι Έλληνες


ΟΥΤΩΣ ή άλλως τα περί «ομοσπονδίας» στην Κύπρο ήταν, παλαιόθεν, το όχημα επιβολής του ελέγχου της Τουρκίας εφ’ ολοκλήρου της Κύπρου. Εξαναγκάζοντας, σε διαπραγματευτικές διαδικασίες 1974-2017 κι επιδιώκοντας την υποταγή του ηττημένου από τον πόλεμο του 1974 Ελληνισμού στην απαίτηση της Τουρκίας - Κατακτητή για «λύση» Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
ΤΑ ΠΕΡΙ «ομοσπονδίας» στην Κύπρο, αποτελούσαν ένα από τα στάδια προώθησης του αρχήθεν γενικότερου και επιμόνως αμετάθετου από το 1956 Στρατηγικού Σχεδιασμού της Τουρκίας, που θεωρεί εαυτήν - όπου μπορεί και όπου της επιτρέπεται - κληρονόμο της Οθωμανοκρατίας, για «Επανάκτηση της Κύπρου». Ολόκληρης της Κύπρου.
- Άλλο ένα, προηγούμενο στάδιο της ίδιας τουρκικής στρατηγικής, ήταν η επιτυχία της Τουρκίας να επανέλθει νομίμως πρώτη φορά μετά το 1878 στην Κύπρο, με τις Συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου του 1959:
- Νομιμοποιημένη διεθνώς ως «Εγγυήτρια Δύναμη», με νόμιμες στην Κύπρο στρατιωτικές δυνάμεις ονόματι Τουρδύκ και έχοντας πάντα υπό τον ασφυκτικό έλεγχό της την τουρκική μειονότητα (18%) της νήσου, για την οποία πέτυχε την προαγωγή της σε «κοινότητα», με απαιτήσεις καθεστωτικής ισοτιμίας με την ελληνική πλειονότητα του 82%.
- Νομιμοποιημένη επίσης στον ΟΗΕ ως «δικαιούχος», a priori βασικότερος συνομιλητής, στις οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις για την τύχη και το μέλλον του κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας.
ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ, επί του παρόντος, διαπραγματεύσεις για «ομοσπονδιακή λύση» του Κυπριακού διεξήχθησαν στην Πενταμερή του Κραν Μοντανά της Ελβετίας τον Ιούνιο - Ιούλιο 2017 και κατέληξαν σε αποτυχία.
- Με αποτέλεσμα τη συνέχιση επιβίωσης του κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας.
- Και την αποτροπή μετατροπής του σε προτεκτοράτο της Τουρκίας, όπως στόχευσε και η «λύση Ανάν», την οποία όμως απέρριψαν με πλειοψηφία 76% οι Ελληνίδες και Έλληνες της Κύπρου το 2004.
ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ την κλιμάκωση των νέων εκβιασμών της, εναντίον των Ελλήνων, εξαιτίας της αποτυχίας των προηγούμενων επιχειρήσεων της για επιβολή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, η Τουρκία μεθοδεύει την επιχείρηση αναγνώρισης από τον ΟΗΕ του κατοχικού της Ψευδοκράτους στα σκλαβωμένα από τον Αττίλα 1974 ελληνικά εδάφη της Κύπρου, για λύση «Δύο Κρατών».
- Ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει, προς επίδειξη στο τουρκικό της ακροατήριο, και την «Προσάρτηση» των σκλαβωμένων εδαφών της Κύπρου στην επικράτεια του τουρκικού κράτους.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ: Επί μισό σχεδόν αιώνα 1974-2022 η Τουρκία απέτυχε να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό της ολόκληρη την Κύπρο. Παρ’ ότι ισχυρότερη, παρ’ ότι διεθνώς θωπευόμενη και εμπράκτως ευνοημένη, δεν πέτυχε ακόμη την «Επανάκτηση Κύπρου».
- Η αποτυχία της να επιβάλει την «ομοσπονδία» της (ΔΔΟ), επέτρεψε στον Ελληνισμό αφενός να είναι ο αποκλειστικός αφέντης - νόμιμος παγκοσμίως ιδιοκτήτης του μόνου νόμιμου και διεθνώς πλήρως αναγνωρισμένου κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας μέλους του ΟΗΕ και τη Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Αφετέρου οδήγησε την ίδια την Τουρκία να εκκινήσει την πολεμική και την αντιπαράθεσή της με τον ΟΗΕ, την αντίθεσή της με τις διαδικασίες των υπό την αιγίδα του ΟΗΕ «διακοινοτικών» και «πενταμερών» διαπραγματεύσεων, την... απόσχισή της από το λεγόμενο «συμφωνημένο πλαίσιο λύσης του Κυπριακού σύμφωνα με τις (διζωνικές) αποφάσεις» του ΟΗΕ.
ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ η συγκυρία εξελίξεων, τις οποίες επιβάλλει τώρα στις μέρες μας με τις μεθοδεύσεις και ενέργειες και δηλώσεις της η Τουρκία, παρέχουν στον Ελληνισμό (και τις κυβερνήσεις Αθηνών και Λευκωσίας) την ΕΥΚΑΙΡΙΑ της – επιτέλους - αναθεώρησης της συνολικής επί του Κυπριακού πολιτικής τους. Ευκαιρία την οποία νομιμοποιεί διεθνώς η ίδια η Τουρκία με τα «Δύο Κράτη» και την «Προσάρτηση».
ΠΑΡΕΧΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ την ευκαιρία στους Έλληνες, κυβερνώντες στη (μισή) Λευκωσία και στην Αθήνα, να ξεμπερδέψουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με την πολιτική του δήθεν έντιμου συμβιβασμού - υποταγής 1974 - 2022 στις «ομοσπονδιακές» (διζωνικές) απαιτήσεις των Τούρκων Κατακτητών. Και να ορθώσουν διεθνώς και στον ΟΗΕ και στην ΕΕ και παντού, την πολιτική της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ των σκλαβωμένων από τους Τούρκους εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
- ΠΩΣ θα σχεδιάσουν μια τέτοια πολιτική και συνολική στρατηγική οι κυβερνώντες και οι νυν κομματικές ηγεσίες στη Λευκωσία, είναι ένα άλλο μοιραία ανέλπιστο ίσαμε τώρα κεφάλαιο, αν ο κυπριακός λαός δεν φροντίσει να απαλλαγεί διά της ψήφου του από την ανώφελη εξουσία τους.
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ και στρατηγική Απελευθέρωσης της Κύπρου, με ευθέως και σαφώς και δεδηλωμένως και εμπράκτως υλοποιούμενης αξιόπιστης πειστικότητας, θα μπορούσε τώρα, μήνα Φεβρουάριο 2022, αξιοποιώντας την τουρκική πολιτική να ανοίξει έναν άλλο δρόμο στο Κυπριακό. - ΔΥΣΤΥΧΩΣ δυστυχέστατα, τέτοιας αξιοσύνης, ικανότητας και προθυμίας ηγέτες δεν έχει αναδείξει, προς το παρόν, ο κυπριακός Ελληνισμός.
- ΟΜΩΣ τα πάντα ρει...
Λάζ.Α.Μαύρος 10.2.2022

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page