ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΣΥΛΒΙΑΣ ΚΑΤΟΥΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ και ιστορικά τεκμηριωμένο και με πλήρη σαφήνεια εξοπλισμένο, εύψυχο και εύτολμο, ελληνοπρεπές μαστίγωμα της ολέθριας, επαίσχυντης, εθνικά επιζήμιας και επικίνδυνης Συμφωνίας των Πρεσπών 17ης Ιουνίου 2018 την οποία πέτυχαν οι Σκοπιανοί σε βάρος της Ελλάδας επί Αλέξη Τσίπρα και Νίκου Κοτζιά, αποτελεί το 415 σελίδων βιβλίο της επίκ. Καθηγήτριας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ΣΥΛΒΙΑΣ ΚΑΤΟΥΝΤΑ, από τις εκδόσεις Λιβάνη που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τον τίτλο:
«Καρασκευάζοντας ένα έθνος - Το Μακεδονικό ξανά στο προσκήνιο - Ιστορικό υπόβαθρο, παραχάραξη του ελληνικού πολιτισμού και Συμφωνία των Πρεσπών».
Σταλινικής επινόησης και Τιτοϊκής μακρόχρονης συστηματικής κατασκευής, ο κατεξοχήν ανθελληνικός «μακεδονισμός», όπως με χειρουργική φροντίδα ακρίβειας εξιχνιάζει η συγγραφέας, επέπρωτο να επιβληθεί τελικά εναντίον της θέλησης της πλειοψηφίας των Ελλήνων, προσταγαίς των Αμερικανο-Νατοϊκών και... δράστες τους αναγιωθέντες ως δήθεν «Αντι-Νατοϊκούς αριστερούς» της πρωθυπουργίας Τσίπρα.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ της Σύλβιας Κατούντα δομείται σε τέσσερα αλλεπάλληλα μέρη από το μακρινό αιματηρό παρελθόν οθωμανικής σκλαβιάς, τους αγώνες των Μακεδονομάχων προγόνων μας, τις κατά καιρούς στρατηγικές επιδιώξεις και τα πεπραγμένα στην περιοχή των δράσεων των γειτονικών και άλλων δυνάμεων, στη διάρκεια των δύο τελευταίων αιώνων έως σήμερα:
- (α) Μακεδονία το Μήλον της Έριδος των Βαλκανίων - Ιστορική Ανασκόπηση.
- (β) Γιουγκοσλαβία: Η νέα απειλή για τη Μακεδονία.
- (γ) Πλαστογράφηση της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού.
- (δ) Συμφωνία των Πρεσπών.
ΣΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ του βιβλίου, ο καθηγητής και
νυν υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος έγραψε και τα εξής:
«Η Σύλβια Κατούντα με την εμπερίστατη μελέτη της μας εισάγει με τρόπο περιεκτικό στο σύνολο των στοιχείων που αποτελούν το Μακεδονικό ζήτημα. Ξεκινά από την απαρχή της δημιουργίας του προβλήματος στα μέσα του δεκάτου ένατου αιώνα. Αναφέρεται στον ρόλο της Ρωσίας και στον βουλγαρικό μεγαλοϊδεατισμό κατά τον δέκατο ένατο αιώνα. Μετά τους Βαλκανικούς πολέμους περνά στον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, στην ίδρυση της ‘σοσιαλιστικής δημοκρατίας της Μακεδονίας’ εντός των ορίων της Γιουγκοσλαβίας και στον ελληνικό εμφύλιο. Αναφέρεται εκτενώς στην προπαγάνδα που καλλιεργήθηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, στο τι διδάσκονται οι Σκοπιανοί στα σχολεία τους και φτάνει στην ίδρυση της ‘Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας’ το 1991. Τα περισσότερα βιβλία σταματούν σε αυτό το σημείο. Η Σύλβια Κατούντα όμως φτάνει έως το σήμερα με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Εξετάζει και αποτιμά τη Συμφωνία, εντοπίζει τα προβλήματα σε σχέση κυρίως με τη Βουλγαρία και καταλήγει στις προοπτικές και στα αδιέξοδα»...
ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ το πλήθος των ιστορικών αυθεντικών γεγονότων και τις μαρτυρίες που παραθέτει στο έργο της η κ. Κατούντα, ο αναγνώστης θα εντοπίσει (σελ. 117) και την μαρτυρία ενός από τους εκατοντάδες Κυπρίους εθελοντές πολεμιστές των Βαλκανικών Απελευθερωτικών Πολέμων του 1912-1913. Του εκ Λεμεσού (της αγγλοκρατούμενης τότε Κύπρου) Μιχαλάκη Γ. Γεωργιάδη- Νουξ, ο οποίος, ανήκοντας στο 7ο Ευζωνικό Τάγμα πολέμησε στις μάχες Πεστών, Αετοράχης και Μπιζανίου εναντίον των Τούρκων για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Και έγραφε στον αδελφό του την φρίκη που αντίκρυσε όταν αργότερα η μονάδα του μπήκαν απελευθερωτές στο Δοξάτο της Δράμας. Φρίκη από τα κακουργήματα απίστευτης βαρβαρότητας που διέπραξαν σε βάρος του άμαχου πληθυσμού οι Βούλγαροι κατακτητές στον 2ο Βαλκανικό Πόλεμο. Την επιστολή είχε διασώσει ο εκ της σκλαβωμένης Λαπήθου καθηγητής Ιστορίας Πέτρος Παπαπολυβίου στο βιβλίο του (έκδοση 1999), «Υπόδουλοι ελευθερωταί αδελφών αλυτρώτων - Επιστολές, Πολεμικά Ημερολόγια και Ανταποκρίσεις Κυπρίων Εθελοντών από την Ήπειρο και τη Μακεδονία του 1912-1913» (σελ. 51).
ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΑ συμπεράσματα του βιβλίου της (σελ. 396επ.) η Σύλβια Κατούντα γράφει και τα ακόλουθα:
«Ο Παύλος Μελάς, ο οπλαρχηγός Πέτρος Χρήστου, η Βελίκα Τράικου, ο Τέλλος Άγρας, οι Μακεδονομάχοι που αγωνίστηκαν για την Μακεδονία από όλα τα σημεία του Ελληνισμού, από τον Πόντο, την Κρήτη, τη Μάνη, την Κύπρο, πολέμησαν, μαρτύρησαν και θυσιάστηκαν άχραντοι, ακλόνητοι και αυτόβουλοι για μια Μακεδονία ελληνική και ελεύθερη. Ο Αλέξανδρος τον ελληνικό πολιτισμό διέδωσε απ’ άκρη σ’ άκρη και την Ελλάδα δόξασε. Η Μακεδονία από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν μία και ελληνική. Ξεχωριστό μακεδονικό έθνος δεν υπήρξε ποτέ πριν δημιουργηθεί από τον Τίτο, για να τεθούν οι βάσεις απόσχισης της ελληνικής Μακεδονίας από τον εθνικό μας κορμό. Στην πραγματικότητα αυτό που συνέβη στις Πρέσπες ήταν το ελληνικό κράτος να αναγνωρίσει μία ψευδεπίγραφη Μακεδονία και κυρίως μία ψευδεπίγραφη γλώσσα, ταυτότητα, πολιτισμό και εθνότητα, δημιουργήματα αποκλειστικά της τιτοϊκής προπαγάνδας. (...) Η ακράδαντη πεποίθησή μας είναι ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα θέσει σε βάθος χρόνου τις δύο χώρες σε συγκρουσιακή πορεία. Είναι επαίσχυντη και εθνικά επιζήμια. Μόνο μετά από ήττα σε πόλεμο θα μπορούσε να υπογραφεί ένα τέτοιο κείμενο»...
Comments