top of page

Ρωσικός Αττίλας είναι κατ’ ουσίαν...


Φίλη μεν Ρωσία - πολύ φίλη μας μάλιστα - φιλτέρα δε η αλήθεια.
Και η αλήθεια είναι, δυστυχώς, ότι:
Από την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 ένας ρωσικός Αττίλας, Εισβολέας, Κατακτητής, εξαπέλυσε τον πόλεμο για να υποδουλώσει τη γειτονική του Ουκρανία.
Ρωσικός Αττίλας πολιορκεί, μέχρι την ώρα που πληκτρολογούνται αυτές οι αράδες, 14η μέρα της συνεχιζόμενης Εισβολής, τις πόλεις της Ουκρανίας. Για να εξοντώσει την Ουκρανική Εθνική Αντίσταση και να τις σκλαβώσει.
Ρωσικός ιμπεριαλισμός είναι το ποιοτικό όνομα της χαρακτηροδομής του.
Όμοιος και παραπλήσιος με κάθε άλλο ιμπεριαλισμό, στην αρχαία και στη νεότερη ιστορία της ανθρωπότητας. Όπου οι άνθρωποι διαδηλώνουν με το σύνθημα «ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός».
Ρωσικός επεκτατισμός, στην εδαφική του διάσταση.
Για όσα «τοιούτα και παραπλήσια έσεσθαι», κατά την σαφέστατη πρόβλεψη Α-22 του Θουκυδίδη.
- Τα οποία ο Αδόλφος Χίτλερ στην εποχή της δόξας του, περί πλειόνων ορεγόμενος, τα είχε ορίσει ως «LEBENSRAUM - Ζωτικό Χώρο» για το Τρίτο Ράιχ του.
ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΑ ήταν, επίσης, ακόμη και η πρόφαση του Χίτλερ όταν διέταξε τον Αττίλα των ναζιστικών του στρατεύματων να εισβάλει 14 Μαρτίου 1939 στην Τσεχοσλοβακία:
- Για να «προστατεύσει» τους Σουδήτες Γερμανούς που διαβιούσαν στις βορειοδυτικές περιοχές της Τσεχοσλοβακίας.
- ΟΜΟΙΑ και του Μπουλέντ Ετζεβίτ της Τουρκίας η πρόφαση, για τον Αττίλα Εισβολέα Κατακτητή, από το 1974 μέχρι σήμερα, στα βόρεια ελληνικά εδάφη της Κύπρου: Για να «προστατεύσει» δήθεν την τουρκική μειονότητα του νησιού. Πρόφαση και δήθεν, όπως άλλωστε κυνικά τα ομολόγησε γραπτώς και στο νεο-οθωμακικό «Στρατηγικό Βάθος» του ο διατελέσας και πρωθυπουργός του Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου: Ακόμη κι αν δεν υπήρχε ούτ’ ένας Τούρκος Μουσουλμάνος στο νησί, η Τουρκία να καταβροχθίσει θέλει την Κύπρο...
- ΟΜΟΙΑ και του Βλαντιμίρ Πούτιν η πρόφαση, περί «προστασίας» των ρωσόφωνων, για την εισβολή του ρωσικού Αττίλα και την κατάκτηση της Ουκρανίας.
Φίλη μεν Ρωσία, φιλτέρα δε αλήθεια.
Κατά τρόπο και με λεξιλόγιο πλήρως κατανοητό στα ελληνικά:
Ρωσικός Αττίλας 2022.
Χωρίς αστερίσκους, χωρίς «υπό την αίρεσιν», χωρίς «μεν» και «αλλά», αυτή είναι ακέραιη, δυστυχώς, η αληθέστερη αλήθεια.
Και γράφουμε τονίζοντας το «δυστυχώς», διότι είναι μια πραγματικότητα δυστυχέστατη και για εμάς, τους Έλληνες Κυπρίους ρωσόφιλους, φίλους της Ρωσίας.
- Την υποστήριξη της οποίας ανέκαθεν ευγνωμονούσαμε, υποφέροντας επί δεκαετίες δεινά πολλά και καταστροφές ανείπωτες, προερχόμενες από τον αγγλο-αμερικανο-τουρκικό ιμπεριαλισμό:
- Την βρετανική αποικιοκρατία, την αμερικανική συμβολή στην καταστροφή μας του 1974, την έκτοτε αμερικανική απαγόρευση εξοπλισμού της Εθνικής Φρουράς μας, την αγγλο-αμερικανική θωπεία στον νεο-οθωμανικό επεκτατισμό και την 48χρονη ήδη Εισβολή - Κατοχή του τουρκικού Αττίλα, από τον σοσιαλιστή Ετζεβίτ μέχρι και τον νεο-σουλτάνο ισλαμιστή Ερντογάν.
- Με κάτι παμπάλαια ρωσικά άρματα Τ-34 του Σαράντα και ρωσικά θωρακισμένα Μπι-τι-άρ προσπαθούσαμε ματαίως ν’ ανακόψουμε τα πολλαπλάσια αμερικανικά άρματα Μ-47 και Μ-113 του τουρκικού Αττίλα τον Ιούλιο Αύγουστο του 1974 και με ρωσικά πολυβόλα Κρινώφ 12,7 να καταρρίψουμε τ’ αμερικανικά αεροπλάνα της Τουρκίας στις προδομένες κυπριακές Θερμοπύλες του ‘74
ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ η πικρή αλήθεια του ρωσικού Αττίλα 2022 στην Ουκρανία: Δυστυχώς, δυστυχέστατα για εμάς στην Κύπρο, τους εξοπλισμένους από το 1996 με τα ρωσικά άρματα Τ-80, τα ρωσικά τεθωρακισμένα ΒΜΡ-3, τα ρωσικά ελικόπτερα ΜΙ-35, τα ρωσικά αντιαεροπορικά TOR-MI και BUK, τα ρωσικά αυτόματα τυφέκια Καλάσνικωφ και για τους ρωσικούς μας S-300 στην Κρήτη.
- ΓΙΑ ΕΜΑΣ, με την ρωσική υποστήριξη μονίμως στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, τον ρωσικό τροφοδότη του τουρισμού μας, τα ρωσικά κεφάλαια στις τράπεζες, στις επιχειρήσεις και στα δικηγορικά μας γραφεία.
- ΓΙΑ ΕΜΑΣ, με τόσους και τόσες ρωσο-σπουδαγμένες και ρωσο-νυμφευμένους και με ένα από τα μεγάλα κόμματά μας παλαιόθεν ρωσο-ρουβλιο-αναθρεμμένο.
ΑΥΤΗ ΤΗ φορά η κατάσταση μοιάζει κατά παρασάγγας χειρότερη από την εισβολή των σοβιετικών αρμάτων τον Αύγουστο 1968 στην Τσεχοσλοβακία για την κατάπνιξη της Άνοιξης της Πράγας του Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ.
- Πολύ χειρότερη από την εισβολή των σοβιετικών στρατευμάτων το 1979 στο Αφγανιστάν, που μέχρι το 1989 αποδείχθηκε ως το «Βιετνάμ των Σοβιετικών» και της ήττας τους, που με τη σειρά της προκάλεσε τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.
ΑΥΤΗ ΤΗ φορά ο ρωσικός Αττίλας - κάτοχος και πυρηνικής ισχύος - με την εισβολή του στην Ουκρανία, παράγει προανάκρουσμα κινδύνου παγκόσμιων διαστάσεων πολεμικής σύγκρουσης. Παγκόσμιων διαστάσεων δεινότερων επιπτώσεων στις ζωές όλων των ανθρώπων. Διαστάσεων τις οποίες κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να προβλέψει σε τι είδους όλεθρο θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα.
Λάζ.Α.Μαύρος
9.3.2022

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page