top of page

Μαγκωμένοι στο Κραν Μοντανά 2017...


ΦΟΡΤΙΚΗ πίεση επί του ΠτΔ Ν. Χριστοδουλίδη επιχειρούν να ασκήσουν μαγκωμένοι οι... ηττηθέντες προ τετραμήνου στις προεδρικές εκλογές, ΑΚΕΛ-ΔηΣυ.

Με ...στραπατσαρισμένη από εξαετίας και ήδη οξειδωμένη αιχμή του δόρατος το λεγόμενο Πλαίσιο Γκουτέρες.

Ό,τι εκφωνείται έκτοτε με την φράση «απ’ εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά» της 7ης Ιουλίου 2017.

Και με περιεχόμενο... «ό,τι κόψει ο νους του καθενός».


Επιμελώς αποφεύγοντας να θυμηθούν πού και πώς

εκοράτζισεν και ναυάγησε η μέχρι τότε πολιτική

των «Τριών Άλφα» (Αναστασιάδη - Άντρου - Αβέρωφ των ΔΗΣΑΚΕΛ).


Χάριν της οποίας, στις τότε προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου 2018,

η ηγεσία του ΑΚΕΛ θυσίασε για δεύτερη φορά ως «Ιφιγένεια εν Αυλίδι»

τον προεδρικό της υποψήφιο Σταύρο Μαλά προκειμένου ούριοι άνεμοι

να ξαναπάνε τον Αναστασιάδη στο Μέγαρο του Λόφου των Εχιδνών

στους Αγίους Ομολογητές για δεύτερη προεδρική πενταετία.

Στη διάρκεια της οποίας - ευτυχώς για τη διασωζόμενη Κυπριακή Δημοκρατία - απέτυχε να ανασυρθεί και να επαναπλεύσει το ναυάγιο.


ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ των «Τριών Άλφα» τότε, στη γέφυρα του σκάφους βοηθός του καπετάνιου, κυβερνητικός του εκπρόσωπος, ήταν ο νυν ΠτΔ Ν. Χριστοδουλίδης.

Ο οποίος πέντε χρόνια αργότερα απέσπασε από τα «Δύο Άλφα» τον τίτλο του «αποστάτη» και του «προδότη». Εξαιτίας της επιτυχούς εντέλει διεκδίκησης του Προεδρικού Μεγάρου εναντίον των επιλογών των ηγεσιών ΔηΣυ και ΑΚΕΛ.


ΕΠΕΙΔΗ πλείστοι όσοι προσποιούνται ότι λησμόνησαν και πολλοί άλλοι πράγματι ξέχασαν, ή όντως δεν γνωρίζουν, τι εστί Πλαίσιο Γκουτέρες και πού ακριβώς «εμείνασιν στο Κραν Μοντανά» τον Ιούλιο 2017, χρήσιμη κρίνουμε ότι είναι η υπενθύμιση. Όπως ακριβώς τα δημοσιεύαμε τότε στην ενυπόγραφη στήλη ΕΙΡΗΣΘΩ της εφημερίδας «Σημερινή» και στο Σίγμαλαϊβ:

ΕΙΡΗΣΘΩ 18.9.2017

Το Πλαίσιο Γκουτέρες (1)


Τ Ω Ρ Α ΟΜΝΥΟΥΝ στο… «Πλαίσιο Γκουτέρες». Με ό,τι οι ίδιοι πολύ καλά καταλαβαίνουν πως περιλαμβάνει. «Κεκτημένο» από τη ναυαγήσασα Πενταμερή (των «Τριών Εγγυητριών & των Δύο Κοινοτήτων»), 7η Ιουλίου 2017 στο ελβετικό Grans-Montana. Μαζί στο εν λόγω «Πλαίσιο» περιλαμβανόμενες και οι υποτιθέμενες ως «άκυρες και μη υποβληθείσες», «null and void», προτάσεις - «δώρα», με την Τουρκική Εκ Περιτροπής Προεδρία, προς τους Τούρκους που είχε υποβάλει 5η Ιουλίου, εκεί στο Grans-Montana ο εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής κοινότητας και ΠτΔ κ. Αναστασιάδης.

Α Π Ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ… γενεαλογία είν’ οι επίγονοι εκείνων που ενέδωσαν στους Δείκτες Κουεγιάρ το 1985. Και στη Δέσμη Ιδεών Γκάλι το 1992. Οι ίδιοι αυτοπροσώπως που ενέδωσαν στο Σχέδιο Ανάν 2002-2004. Οι υποστηρικτές του Joint Statement Χριστόφια - Ταλάτ 23ης Μαΐου 2008 για «Διζωνικό Συνεταιρισμό Δύο Ίσου Καθεστώτος Συνιστώντων Στέιτς». Και της Joint Declaration Αναστασιάδη - Έρογλου της 11ης Φεβρουαρίου 2014 για «Διζωνική Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία» εφ’ όλης της Κύπρου, προς αντικατάσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την ΕΚΟ - Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία…

- ΗΤΟΙ: Το Προεδρικό Αναστασιάδη, οι ηγεσίες ΔηΣυ & ΑΚΕΛ, οι Ε.Δη., πρώην ΑΔΗΣΟΚ και τινες άλλοι… Εξήκοντα παραλήπτες απόρρητης επιστολής με τα «μη απόρρητα» του κ. Αναστασιάδη.

Τ Ω Ρ Α , η ηγεσία του κ. Άντρου στο ΑΚΕΛ - για τις προεκλογικές ανάγκες επανεκλογής του κ. Αναστασιάδη, διά της γνώριμης και δοκιμασμένη μεθόδου της «θυσίας της Ιφιγένειας (Σταύρου Μαλά) εν Αυλίδι» - αφ’ ενός εξωθεί τον ΠτΔ να προχωρήσει με βάση το «Πλαίσιο Γκουτέρες», αφ’ ετέρου τον επικρίνει καθημερινά ότι «προς εξυπηρέτηση της υποψηφιότητάς του δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν» (Στ.Στεφάνου ΑΚΕΛ - «Χαραυγή» 15.9.17 σελ.3).

Ο Μ Ο Ο Υ Σ Ι Α επί της… ουσίας, με το ΑΚΕΛ, η ηγεσία Αβέρωφ -ΔηΣυ διαβεβαιώνει, απαντώντας, ότι «η ε/κ πλευρά είναι πανέτοιμη να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών με βάση τις Παραμέτρους του ΟΗΕ και το Πλαίσιο Γκουτέρες». Αλλά αναμένει «να δούμε και εάν η άλλη πλευρά (σ.σ. η τουρκική) θα μείνει εντός των Παραμέτρων του ΟΗΕ και του Πλαισίου Γκουτέρες». (Δηλώσεις Αβέρωφ ΔηΣυ - «Αλήθεια» 15.9.17 σελ.6).

Σ Τ Η ΔΙΚΗ του προεκλογική δημαγωγία προς εξαπάτηση μερίδων των Απορριπτικών, ο έχων προσφέρει στους Τούρκους μέχρι και την εκ περιτροπής προεδρία, κ. Αναστασιάδης,

- ΑΦ’ ΕΝΟΣ καυχιέται ότι Απέρριψε το «μενού των τουρκικών αξιώσεων» για τις «Εγγυήσεις» και τα στρατεύματα (που διαδίδει «απορρήτως» ότι το δεχόντουσαν οι Άντρος & Αβέρωφ),

- ΑΦ’ ΕΤΕΡΟΥ αναμένει, λέει, να δει αν θα αποδεχτούν οι Τούρκοι τις (ποιες;) «προϋποθέσεις ενός Κανονικού Κράτους» περί του οποίου ομίλησε ο Γ. Γρ. του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Μανουέλ ντε Ολιβέιρα Γκουτέρες. Και διαβεβαιώνει «απορρήτως» δια προσωπικών επιστολών του τους Εξήκοντα ότι παραμένει ο έμπιστος από το 2002… ΑΝΑΝ-ιστής τους!!!

Σ Υ Ν Ε Π Ω Σ : Ιδίως επειδή οι πολίτες, το εκλογικό σώμα των επικείμενων σε τέσσερεις μήνες προεδρικών εκλογών του 2018, δικαιούνται κι έχουν καθήκον να ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ την πραγματική αλήθεια όσων διακυβεύονται, υποχρέωση των γνωριζόντων είναι να εξηγήσουν επακριβώς τι εστί «Πλαίσιο Γκουτέρες». Και σε τι διαφέρει από το Σχέδιο Ανάν.

Έπεται συνέχεια.

ΕΙΡΗΣΘΩ 19.9.2017

Το Πλαίσιο Γκουτέρες (2)


Δ Ι Α Μ Ε Τ Ρ Ι Κ Α ΑΝΤΙΘΕΤΟ προς τη βούληση της πλειοψηφίας του λαού, κατά βεβαιότητα εξυπαρχής απορριπτέο σε κάθε απόπειρα παρουσίασής του ως «σχεδίου λύσης», με πολύ μεγαλύτερα μάλιστα και ηχηρότερα από το 76% του 2004 «ΟΧΙ» σε δημοψήφισμα, θα είναι το… περιφερόμενο «Πλαίσιο Γκουτέρες», των μετά το Grans-Montana «που τζιαμαί που μείναμεν», κ.κ. Αναστασιάδη (Προεδρικού), Αβέρωφ (ΔηΣυ) και Άντρου (ΑΚΕΛ), συν Ν. Κοτζιά του ελλα-δικού μας κράτους.

Δ Ι Ο Τ Ι : Πέραν και ξέχωρα από το εάν και πού και πώς θα καταλήξει ο αναζητούμενος από 7η Ιουλίου 2017 «αμοιβαίος συμβιβασμός» των… εκατέρωθεν οψέποτε διαπραγματευτικών υποχωρήσεων, έναντι των απαιτήσεων των Τούρκων Κατακτητών για τις «Εγγυήσεις», για τα στρατεύματα και για την ασφάλεια, το προέχον, το σημαντικότερο, το απειλητικότερο και καταστροφικότερο είναι, αυτό καθεαυτό, το είδος και το περιεχόμενο της «λύσης» Τουρκικής Συγκυριαρχίας.

- Της μόνης που βρίσκεται στο τραπέζι των «διακοινοτικών» συνομιλιών και της οποίας ο σκελετός περιέχεται ως ήδη «κεκτημένο» και της ναυαγισμένης προσώρας Πενταμερούς του Gran-Montana.

Δ Η Λ Α Δ Η :

«Πλαίσιο Γκουτέρες» σημαίνει την παράδοση της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη Διζωνική Συνεταιρική Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία. Κατά τις σαφείς προδιαγραφές που πέτυχαν υπέρ των απαιτήσεών τους οι Τούρκοι, ιδίως από το 2008 και εντεύθεν, με:

(α) το Κοινό Ανακοινωθέν Χριστόφια - Ταλάτ 23.5.2008,

(β) την Κοινή Διακήρυξη Αναστασιάδη - Έρογλου 11.2.2014,

(γ) τις συνομιλίες Αναστασιάδη - Ακιντζί 2015 - 2017 και

(δ) την Τουρκική Εκ Περιτροπής Προεδρία που τους την προσέφερε τελικά 5.7.2017, στο Grans-Montana, ο κ. Αναστασιάδης.

Ε Ι Ν Α Ι ΔΥΝΑΤΟΝ άραγε να πιστεύει ο κ. Αναστασιάδης, ο κ. Άντρος, ο κ. Αβέρωφ ή και οιοιδήποτε άλλοι ότι, μπορεί να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία του λαού υπέρ της παράδοσης του κυπριακού κράτους στους Τούρκους, με το σχήμα της ΕΚΟ - «Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας», έστω κι αν αποδεχόταν η Άγκυρα την οιανδήποτε παραλλαγή του «μηδέν Εγγυήσεις - μηδέν στρατεύματα»;

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ 18.9.2017
bottom of page