top of page

ΑΥΞΗΘΗΚΕ η δράση του Τροχαίου Χάροντα. Γιατί;


Αυξήθηκαν οι Τροχαίες Ανθρωποκτονίες.
Και οι Τροχαίες Αυτοκτονίες.
ΑΥΤΟ γράφει το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου» με την υπογραφή του έγκυρου δημοσιογράφου Μιχάλη Χατζηβασίλη. Και παραθέτει λεπτομερή στοιχεία για τις πιο πιθανές αιτίες και αυτών των τροχαίων θανάτων.

ΣΠΕΔΟΥΜΕ να διατυπώσουμε μία σκληρά κυνική υποψία.
Και υποθέτουμε βασίμως ότι τα πραγματικά στοιχεία που κατέχει, ή εύκολα μπορεί να τεκμηριώσει, το Αρχηγείο Αστυνομίας δύνανται να επαληθεύσουν ή να διαψεύσουν τον ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ μας ότι:

Η ΑΥΞΗΣΗ των Τροχαίων Ανθρωποκτονιών
είναι δυστυχώς, μοιραία, ευθέως ανάλογη της
ΜΕΙΩΣΗΣ της Τροχαίας Αστυνόμευσης.
ΘΕΛΟΥΜΕ να ξαναπούμε το πασίγνωστο:

Η απουσία επαρκούς και αποτελεσματικής παρουσίας της Τροχαίας Αστυνομίας στους δρόμους,
- η μειωμένη αριθμητικά και υπηρεσιακά άσκηση αστυνομικού ελέγχου στις τροχαίες συμπεριφορές,
- η ανεπαρκής αστυνομική επιβολή της Τροχαίας Πειθαρχίας,
ευθύνεται για την αύξηση των θυμάτων του Τροχαίου Χάροντα.

ΕΔΩ και χρόνια εναποθέταμε τις ελπίδες μας ότι:
Η λειτουργία ενός επαρκούς συστήματος φωτοεπισήμανσης, με τις Κάμερες Τροχαίας και οι αποτρεπτικές κυρώσεις στους παραβάτες των τροχαίων νόμων θα μπορούσε να συμβάλει στην αποτελεσματικότερη αστυνόμευση και την επαρκέστερη επιβολή της Τροχαίας Πειθαρχίας.

Το συγκεκριμένο σύστημα που τέθηκε σε λειτουργία μετά από... δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια απουσίας (2007-2022) αποδείχθηκε μέχρι τώρα «μισοδότζιν» ανεπαρκέστατο...
Ανάλογο προφανώς της ανεπάρκειας των... ιθυνόντων.

Στα στοιχεία που παρέθεσε στο δημοσίευμά του ο Μιχ. Χατζηβασίλης καταγράφεται ότι: «Σ’ ένα μεγάλο ποσοστό (των Τροχαίων Ανθρωποκτονιών) ούτε οι δρόμοι φταίνε, ούτε οι καιρικές συνθήκες, ούτε άλλοι παράγοντες όπως το όχημα, αλλά οι οδηγοί που είτε δεν τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ή είναι απρόσεκτοι... Πρώτη αιτία πρόκλησης θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων είναι η απρόσεκτη και αμελής οδήγηση και ακολουθεί από κοντά ή οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης».

ΣΤΗΝ «απρόσεκτη και αμελή οδήγηση» να συμπεριλάβετε πρέπει και πόσων οδηγών η προσοχή προσηλώνεται καθώς οδηγούν στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου, πράγμα που το βλέπουμε και το διαπράττουμε όλοι με το άλλο χέρι στο... τιμόνι. Επειδή σπανιότατα έως καθόλου μπορεί να βρεθεί στον δρόμο μας η Τροχαία Αστυνομία για να τιμωρηθεί η παράβασή μας. Παρεμπιπτόντως: Πριν πόσα χρόνια σας σταμάτησε η Τροχαία Αστυνομία για έλεγχο «άλκοτεστ»;
Λάζ.Α.Μαύρος 11.5.2022


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page